Spanakopita
Spanakopita może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, ciasto filo, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 mówi, że trafił w sedno. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spanakopita, Spanakopita, oraz Spanakopita Pot pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. w dużej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać szpinak i wrzucić do ogrzania.
Wyjąć z patelni; odstawić.
W tej samej patelni, ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju na średnim ogniu. Cebulę ugotować na oleju, od czasu do czasu mieszając, aż będzie miękka. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Wymieszać ze szpinakiem, natką pietruszki, solą i pieprzem. Gotować o 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia; ostudzić. Wymieszać z serem i jajkiem.
Obficie szczotkować 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z odrobiną roztopionego masła.
Umieść 1 arkusz filo w naczyniu; posmaruj masłem.
Warstwa z 7 więcej arkuszy, szczotkowanie każdy z masłem przed dodaniem następnego arkusza. Łyżka mieszanki szpinaku na górnym arkuszu.
Warstwa z pozostałych 8 arkuszy filo, szczotkowanie każdego z pozostałym masłem.
Wytnij kilka szczelin na górze.
Piec 40 do 50 minut lub do złotego koloru.
Odstawić na 15 minut przed cięciem.