Spaghettini z posiekanymi krewetkami i przegrzebkami w bogatym bulionie

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Spaghettini z posiekanymi krewetkami i przegrzebki w bogatym bulionie spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 413 kalorii, 12g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.43 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, wody, spaghettini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Azjatycki Rosół Z Gotowanymi Krewetkami, Przegrzebkami I Makaronem Soba, Główne wyzwanie: grillowane Barramundi z krewetkami wasabi i przegrzebkami w azjatyckim bulionie, oraz Bogaty Bulion Warzywny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz krewetki, rezerwując muszle. Ostrożnie devein krewetki i grubo posiekać. Grubo posiekać przegrzebki i połączyć z krewetkami i 1/4 szklanki wody w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulsuj i wyłączaj, aby drobno posiekać, ale nie twórz puree.
Dodaj kolejną łyżkę wody, jeśli mieszanina stanie się lepka. Przykryć i odstawić do lodówki podczas robienia bulionu.
Rozpocznij bulion lub fumet, podgrzewając oliwę z oliwek w dużej patelni saute z prostymi bokami.
Dodaj zastrzeżone muszle krewetek, cebula, czosnek, i ostra papryka.
Saute na umiarkowanym ogniu przez około 10 minut, aż cebula zmiękły i muszle stały się Głębokie różowe.
Dodać wino i zmniejszyć, aż masz 1/4 do 1/3 szklanki w lewo na patelni.
Dodać 4 szklanki wody i gotować energicznie, aby zmniejszyć, aż masz około 3 szklanki płynu w lewo. Odcedzić fumet przez drobne sito do innej dużej patelni saute.
Dodaj pomidora i doprowadzić do wrzenia. Smak i dodać sól, jeśli to konieczne. Odstawić na bardzo małym ogniu i gotować delikatnie na wolnym ogniu podczas gotowania makaronu.
Przynieś co najmniej 5 litrów wody do wrzenia w dużym garnku. Obficie posolić wodę i wrzucić do spaghettini. Gotować, często mieszając, aż makaron jest prawie al dente, o 4 protokół.
Odcedzić makaron i przenieść do fumet. Wchodzisz w posiekane krewetki i przegrzebki wraz z masłem i pietruszką. Dusić tylko do spaghettini jest al dente i owoce morza jest gotowane przez, 1 do 2 minut.