Spaghetti z hiszpańskimi smakami
Spaghetti z hiszpańskimi smakami może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 494 kalorie, 20g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz opakowanie kiełbasy chorizo, oliwę z oliwek, opakowanie pietruszki liściastej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 53 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 97%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Spaghetti Po Hiszpańsku, Hiszpański Chorizo Spaghetti Carbonara, oraz Hiszpańskie Spaghetti z krewetkami i Chorizo.
Instrukcje
Umieść patelnię z wodą na dużym ogniu, aby się zagotować. W międzyczasie nożyczkami pokrój chorizo w paski, posiekaj natkę pietruszki i paprykę (najpierw sprawdź, czy nie ma zbłąkanych nasion).
Gdy woda zagotuje się żwawo, dodaj spaghetti z dużą ilością soli, wymieszaj i wróć do wrzenia. Gotować przez 3 minuty.
Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj chorizo i paprykę oraz dużo czarnego pieprzu. Gotować przez minutę lub tak, aż do ogrzania i soki są barwione na Czerwono z papryki w chorizo. Z patelni czerpać pół kubka wody z makaronu, resztę odsączyć i wrzucić spaghetti na patelnię.
Dodać natkę pietruszki i parmezan, dobrze wrzucić i zalać wodą z makaronu, zwilżyć. Rozdaj dodatkowy parmezan przy stole.