Spaghetti z grillowanymi krewetkami, cukinią i salsą Verde
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Spaghetti z grillowanymi krewetkami, cukinią i salsą Verde może być ogromnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 724 kalorie, 42g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.37 za porcję. Jest idealny do 4 Lipca. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś lekko liście pietruszki, sól, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Grillowane krewetki z salsą Verde, Papryka Grillowane krewetki z oliwą z oliwek gotowane ziemniaki, marynowana cebula i Salsa Verde po włosku, oraz Cukinia Salsa Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Natkę pietruszki, kapary, czosnek, sok z cytryny, pastę anchois, musztardę, 1/2 łyżeczki soli i pieprz przełożyć do robota kuchennego lub blendera. Puls do posiekania, 6 do 8 razy. Po uruchomieniu maszyny dodaj 1/2 szklanki oleju w cienkim strumieniu, aby uzyskać grube puree. Pozostaw tę salsę w robocie kuchennym; jeśli to konieczne, impuls do ponownego emulgowania tuż przed dodaniem do makaronu.
Zapalić grill lub podgrzać brojlery.
Cukinię posmarować 1 łyżką oleju i posypać 1/4 łyżeczki soli. Grill lub smażyć cukinię, obracając, aż po prostu zrobić, o 10 minut w ogóle. Gdy plasterki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić je w poprzek na kawałki 1/2 cala i umieścić je w dużej misce.
Nawlecz krewetki na szaszłyki.
Umyć krewetki z pozostałym 1 łyżka oleju i posypać pozostałą 1/2 łyżeczka soli. Grill lub dusić krewetki, obracając, aż po prostu zrobić, o 4 minut w ogóle.
Usuń krewetki z szaszłyków, pokroić je na pół poziomo, i dodać je do cukinii.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować spaghetti aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Dodaj makaron do grillowanej cukinii i krewetek i wrzucić z salsa verde.
Rekomendacja wina: Sauvignon blanc ma duże powinowactwo do smaków cytryny i musztardy. Aby uzupełnić bogactwo makaronu i krewetek, wybierz tętniące życiem Pouilly-Fum z Francuskiej Doliny Loary. Sancerre zadziała prawie tak samo.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.