Spaghetti z Escarole i boczkiem
Spaghetti z Escarole i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 593 kalorie, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka bulionu z kurczaka, oliwa z oliwek, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest dobre. Spróbuj Spaghetti pełnoziarniste z Gorgonzolanem i Escarole, Gnocchi z boczkiem i Escarole, oraz Escarole z boczkiem i białą fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż chrupiące.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową.
Wylać cały tłuszcz z patelni.
Na tej samej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać czosnek, płatki czerwony pieprz, i pasta anchois i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać w escarole, trochę na raz, aż zwiędnie, o 3 protokół.
Dodać bulion i 1/4 łyżeczki soli i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować, pod przykryciem, przez 5 minut.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować spaghetti aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Odcedzić makaron; dodać go do patelni z escarole. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, parmezan, boczek i masło.
Dodać dwie łyżki posiekanej świeżej bazylii tuż przed podaniem.
Rekomendacja win: włoskie białe wina zostały stworzone do takich potraw. Soave, Orvieto, Frascati - wszystkie są oparte na winogronach trebbiano i mają ostry, neutralny, orzeźwiający smak i lekkie ciało, które pozwalają makaronowi zająć centralne miejsce.