Świeże Ciasto Rabarbarowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj świeżego ciasta rabarbarowego. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 274 kalorie, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Mieszanka skórki pomarańczowej, soda oczyszczona, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 30%. Spróbuj Świeży sos truskawkowo-rabarbarowy na cieście, Świeży Truskawkowo-Rabarbarowy Głupiec, oraz Farmhouse Fresh: Ciasto Pomarańczowo - Rabarbarowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć rabarbar i 2/3 szklanki cukru w misce. Łyżka mieszanki rabarbaru do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Ubij 2/3 szklanki cukru i masła na średniej prędkości miksera, aż dobrze wymieszane (około 5 minut).
Dodaj jajko, dobrze ubijając. Ubić w skórce pomarańczowej i wanilii. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól; dobrze wymieszać trzepaczką.
Mieszankę mąki dodać do mieszanki cukru na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Łyżka ciasto na mieszaninę rabarbar.
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.