Spaghetti kierowcy wózka: Spaghetti alla Carretiera
Cart Driver's Spaghetti: Spaghetti alla Carrettieran to danie główne bez nabiału. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 802 kalorie, 20 g białka i 37 g tłuszczu każda. Za 3,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. Jeśli masz pod ręką czosnek, borowiki, spaghetti i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 66% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Spaghetti w stylu woźnicy --- Spaghetti alla Carrettiere, Dzisiejsza kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (spaghetti z sosem pomidorowym i grzybami) i Dzisiejsza kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (spaghetti z sosem pomidorowym i grzybami) Grzyby).
Instrukcje
Grzyby namoczyć w 1 szklance ciepłej wody na 1 godzinę.
Wyjąć i odcisnąć nadmiar płynu. Drobno posiekaj i odłóż na bok.
Na patelni o średnicy od 12 do 14 cali umieść guanciale i gotuj na średnim ogniu, aż tłuszcz się wytopi.
Usuń połowę tłuszczu, dodaj oliwę z oliwek, czosnek i grzyby i smaż na średnim ogniu, aż czosnek zacznie się zmieniać.
Dodaj pomidory i sok i gotuj na średnim ogniu przez 20 minut.
W międzyczasie zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Sos doprawiamy solą i pieprzem.
Ugotuj spaghetti we wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie miękkie, ale al dente.
Odcedzić spaghetti, dodać je na patelnię z sosem i dusić na dużym ogniu przez 2 minuty. Podzielić równomiernie pomiędzy 4 ogrzane miski makaronu i natychmiast podawać.