Spaghetti i klopsiki gotowane na wolnym ogniu
Powoli gotowane spaghetti i klopsiki wymagają około 8 godzin i 20 minut od początku do końca. Za 90 centów za porcję otrzymujesz danie główne dla 20 osób. Jedna porcja zawiera 344 kalorie , 18 g białka i 15 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką sól, cebulę, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 48% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Powoli gotowana wołowina peklowana i kapusta , Powoli gotowany mus jabłkowy i Powoli gotowany chili wołowy .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1/2 szklanki cebuli, sól i pieprz. Rozdrobnij wołowinę na mieszance i dobrze wymieszaj. Uformuj 1-calowe kulki. Na dużej patelni na średnim ogniu zrumień klopsiki z pozostałą cebulą.
Przenieś do wolnowaru o pojemności 5 qt; dodaj sok pomidorowy, pomidory, sos pomidorowy, seler, liście laurowe i czosnek. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu podgrzania, mieszając od czasu do czasu. Wyrzuć liście laurowe.