Spaghetti dyniowo-szałwiowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj spaghetti z dynią i szałwią. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 18g białka, oraz 25 g tłuszczu. 107 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście szałwii, spaghetti, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 85%. Podobne przepisy to Dyniowe Creme Fraiche Spaghetti ze smażoną cebulą i liśćmi szałwii, Szałwia i karmelizowane szalotka brązowe masło na biszkoptach z dyni i szałwii, oraz Ciasto dyniowe z lodami z szałwii i kompot z dyni Wiśniowej.
Instrukcje
Dynię przełóż do średniej wielkości rondla z ciasną pokrywką.
Posypać cukrem i dużą szczyptą soli, następnie skropić 6 łyżek wody. Przykryj patelnię, umieść na średnim ogniu i gotuj dynię na parze, mieszając co jakiś czas przez 10-15 minut lub aż będzie miękka, ale nadal zachowuje swój kształt. Być może trzeba dodać łyżkę lub dwie wody podczas gotowania patelnia wydaje się sucha. Odstawić.
Gdy dynia gotuje się na parze, przełóż masło i szałwię do małego rondla i podgrzewaj delikatnie, aż masło się spieni, a następnie wyłącz ogień. Spaghetti gotujemy na dużej patelni z osoloną wodą przez około 10 minut, aż się ugotujemy. Kiedy spaghetti jest gotowane, wyjąć trochę wody do gotowania, następnie odcedzić i spaghetti z powrotem na patelnię.
Posmaruj masłem szałwiowym na dużym ogniu, aż skwierczy, następnie wlej sok z cytryny i pozwól mu na chwilę rozpryskać. Dynię, roztopione masło, 3-4 łyżki wody z makaronu i połowę parmezanu dodać do spaghetti i dobrze wymieszać. Obficie doprawić solą i pieprzem, podawać z pozostałym parmezanem do posypania.