Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 956 kalorii, 35g białka, oraz 60 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka oliwy z oliwek, powolne jajka, pastan zgodnie ze wskazówkami opakowania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spaghetti Carbonara, Spaghetti Carbonara, oraz Spaghetti Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek dobrze osolonej wody, a następnie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Do suszonego spaghetti Zwykle gotuję makaron przez 8 minut, a nie 9 zalecanych na opakowaniu, aby upewnić się, że są al dente.
Połącz Pecorino, jajko, oliwę z oliwek i czarny pieprz w dużej misce i ubij razem, aż mieszanina będzie gładka i nie ma grudek białek.Guanciale pokroić w pałeczki i dodać do patelni na średnim ogniu i smażyć, aż gotowane przez.
Odcedzić makaron (nie płukać), a następnie natychmiast wrzucić go do mieszanki jajecznej. Ważne jest, aby makaron był bardzo gorący, w przeciwnym razie mieszanina jajek nie zagęści się w sosie.
Dodać smażone Guanciale i wrzucić do płaszcza równomiernie. Talerz spaghetti Carbonara i wierzch powoli gotowane jajko.