Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara
Spaghetti alla Carbonara może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 197 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti alla Carbonara, Spaghetti alla Carbonara, oraz Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Przygotuj sos podczas gotowania makaronu, aby spaghetti było gorące i gotowe po zakończeniu sosu; bardzo ważne jest, aby makaron był gorący podczas dodawania mieszaniny jaj, tak aby ciepło makaronu gotowało surowe jajka w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
3
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia, dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub do miękkości jeszcze firmy (jak mówią w języku włoskim " al dente.")
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Odcedzić makaron dobrze, rezerwując 1/2 szklanki skrobi gotowania wody do wykorzystania w sosie, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek w głębokiej patelni na średnim płomieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać pancetta i saute przez około 3 protokół, aż boczek jest chrupiące i tłuszcz jest renderowany. Wrzucić czosnek do tłuszczu i saute przez mniej niż 1 minutę, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
7
Dodaj gorące, odsączone spaghetti na patelnię i wrzuć przez 2 minuty, aby pokryć pasma w tłuszczu z boczku. Ubić jajka i parmezan razem w misce do mieszania, dobrze mieszając, aby zapobiec grudkom.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
SpaghettiSpaghetti
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wyjmij patelnię z ognia i wlej do makaronu mieszaninę jaj/sera, szybko ubijając, aż jajka zgęstnieją ,ale nie mieszaj (odbywa się to na ogniu, aby upewnić się, że tak się nie stanie.) SOS rozcieńczyć odrobiną wody z makaronu, aż osiągnie pożądaną konsystencję. Doprawić carbonara kilkoma kawałkami świeżo zmielonego czarnego pieprzu i posolić. Spaghetti carbonara ułożyć w ciepłych miseczkach i udekorować posiekaną natką pietruszki. Podaj więcej sera na stół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
SpaghettiSpaghetti
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn