Spaghetti alla Carbonara
Spaghetti alla Carbonara może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 197 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti alla Carbonara, Spaghetti alla Carbonara, oraz Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotuj sos podczas gotowania makaronu, aby spaghetti było gorące i gotowe po zakończeniu sosu; bardzo ważne jest, aby makaron był gorący podczas dodawania mieszaniny jaj, tak aby ciepło makaronu gotowało surowe jajka w sosie.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia, dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub do miękkości jeszcze firmy (jak mówią w języku włoskim " al dente.")
Odcedzić makaron dobrze, rezerwując 1/2 szklanki skrobi gotowania wody do wykorzystania w sosie, jeśli chcesz.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek w głębokiej patelni na średnim płomieniu.
Dodać pancetta i saute przez około 3 protokół, aż boczek jest chrupiące i tłuszcz jest renderowany. Wrzucić czosnek do tłuszczu i saute przez mniej niż 1 minutę, aby zmiękczyć.
Dodaj gorące, odsączone spaghetti na patelnię i wrzuć przez 2 minuty, aby pokryć pasma w tłuszczu z boczku. Ubić jajka i parmezan razem w misce do mieszania, dobrze mieszając, aby zapobiec grudkom.
Wyjmij patelnię z ognia i wlej do makaronu mieszaninę jaj/sera, szybko ubijając, aż jajka zgęstnieją ,ale nie mieszaj (odbywa się to na ogniu, aby upewnić się, że tak się nie stanie.) SOS rozcieńczyć odrobiną wody z makaronu, aż osiągnie pożądaną konsystencję. Doprawić carbonara kilkoma kawałkami świeżo zmielonego czarnego pieprzu i posolić. Spaghetti carbonara ułożyć w ciepłych miseczkach i udekorować posiekaną natką pietruszki. Podaj więcej sera na stół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.