Southwestern Chicken Fajita Wraps
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Fajita Wraps. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 21g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, stare tortille z mąki el, starą el 'n chunky salsę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Z Kurczaka Fajita Mason Jar, Kurczak Fajita Okłady, oraz Kurczak Fajita Okłady.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać kukurydzę, pomidor, czerwony pieprz i sól; odstawić.
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; posypać kminkiem.
Dodać cebulę; gotować 5 minut, często mieszając.
Dodaj paprykę; gotuj 5 do 7 minut, często mieszając, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, a papryka będzie chrupiąca-delikatna.
Aby zmontować każdy wrap, łyżka 3/4 szklanki mieszanki kurczaka w dół centrum ciepłej tortilli. Top z 1/4 szklanki mieszanki kukurydzy; posypać 2 łyżki sera. Złóż 2 strony tortilli w kierunku środka; zabezpiecz wykałaczką.
Podawać z salsą i kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.