Southern Foodways " Mississippi Delta Hot Tamales
Przepis Southern Foodways ' Mississippi Delta Hot Tamales może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w przybliżeniu 3 godziny i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 84 porcje z 75 kalorii, 11g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 143 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz paprykę, cebulę w proszku, mielony pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Delta Tamales, Mississippi Mud Cake + gratisy Południowej Biblii gotowania Paula Deen! - Zamknięte, oraz Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas.
Instrukcje
Mięso pokroić na duże kawałki i umieścić w dużym, ciężkim garnku. Przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć garnek, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 do 2½ godziny.
Wyjąć mięso i zarezerwować płyn do gotowania. Gdy mięso będzie wystarczająco chłodne, Usuń i wyrzuć skórę lub duże kawałki tłuszczu. Mięso rozdrobnić lub pokroić w drobną kostkę. Powinno być około 14 do 16 filiżanek mięsa.
Rozgrzać olej roślinny w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu. Wymieszać w proszku chili, papryka, sól, pieprz, cayenne, cebula w proszku, czosnek w proszku, i kminek.
Dodać mięso i wymieszać, aby pokryć olejem i przyprawami. Gotować, często mieszając, aż mięso zostanie rozgrzane przez, 7 do 10 minut. Odstawić.
Aby przygotować łuski kukurydzy: podczas gotowania mięsa, moczyć łuski w dużej misce lub umywalce z bardzo ciepłą wodą, aż będą zmiękczone i giętkie, około 2 godzin. Delikatnie oddziel łuski na pojedyncze liście, starając się ich nie rozerwać. Zmyć kurz i wyrzucić jedwabie kukurydziane. Zachowaj wszelkie odłamki, które dzielą się na bok, ponieważ dwa małe kawałki mogą być nakładane na siebie i używane jako jeden.
Aby ciasto masa: wymieszać maseca, proszek do pieczenia, sól i smalec razem w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Stopniowo wymieszaj wystarczająco ciepły bulion (z gotowania mięsa), aby uzyskać miękkie, gąbczaste ciasto o konsystencji grubych puree ziemniaczanego. Ciasto powinno być wilgotne, ale nie mokre. Przykryj miskę wilgotną ściereczką.
Usuń łuskę kukurydzy z wody i osusz ją.
Połóż łuskę na powierzchni roboczej.
Rozłóż około ¼ filiżanki masy w równej warstwie na szerokim końcu łuski do 1 cala od krawędzi. Łyżka około 1 łyżki mieszanki mięsa w linii w dół środka masy.
Zwijamy łuskę tak, aby masa ciasta otaczała nadzienie i formowała cylinder lub opakowanie. Złóż łuskę Pod, aby zamknąć dno i zakończyć opakowanie.
Umieść gotowe tamales w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Powtarzać do momentu użycia całej masy i nadzienia. Gotować na wolnym ogniu lub na parze tamales.
Gotować na wolnym ogniu: Stań tamales w pozycji pionowej, zamkniętej w dół, w dużym garnku.
Umieść tyle tamales w garnku, aby nie przewróciły się lub nie rozwinęły, lub związać wiązkę razem ze sznurkiem kuchennym. Ostrożnie napełnij garnek wystarczającą ilością wody, aby dotrzeć tylko do góry tamales, starając się nie wlewać wody bezpośrednio na tamales. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Przykryj garnek, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż masa będzie jędrna i łatwo i czysto odrywa się od łuski, około 1 godziny.
Do pary: Stań tamales w pozycji pionowej, zamkniętej w dół, w dużym koszu na parowiec. Przykryj tamales wilgotnym ręcznikiem lub dodatkowymi łuskami. Paruj tamales nad gotującą się wodą, aż masa będzie twarda i łatwo i czysto odciągnie od łuski, około 1 do 1¼ godzin.
Podawać tamales ciepłe, w ich łuski.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jedno wino można spróbować Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese numer 5. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
![Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5]()
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5