Southern Foodways " Mississippi Delta Hot Tamales

Southern Foodways
Przepis Southern Foodways ' Mississippi Delta Hot Tamales może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w przybliżeniu 3 godziny i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 84 porcje z 75 kalorii, 11g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 143 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz paprykę, cebulę w proszku, mielony pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Delta Tamales, Mississippi Mud Cake + gratisy Południowej Biblii gotowania Paula Deen! - Zamknięte, oraz Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas.

Instrukcje

1
Mięso pokroić na duże kawałki i umieścić w dużym, ciężkim garnku. Przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć garnek, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 do 2½ godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Wyjąć mięso i zarezerwować płyn do gotowania. Gdy mięso będzie wystarczająco chłodne, Usuń i wyrzuć skórę lub duże kawałki tłuszczu. Mięso rozdrobnić lub pokroić w drobną kostkę. Powinno być około 14 do 16 filiżanek mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Rozgrzać olej roślinny w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu. Wymieszać w proszku chili, papryka, sól, pieprz, cayenne, cebula w proszku, czosnek w proszku, i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
RamięRamię
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać mięso i wymieszać, aby pokryć olejem i przyprawami. Gotować, często mieszając, aż mięso zostanie rozgrzane przez, 7 do 10 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Aby przygotować łuski kukurydzy: podczas gotowania mięsa, moczyć łuski w dużej misce lub umywalce z bardzo ciepłą wodą, aż będą zmiękczone i giętkie, około 2 godzin. Delikatnie oddziel łuski na pojedyncze liście, starając się ich nie rozerwać. Zmyć kurz i wyrzucić jedwabie kukurydziane. Zachowaj wszelkie odłamki, które dzielą się na bok, ponieważ dwa małe kawałki mogą być nakładane na siebie i używane jako jeden.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Aby ciasto masa: wymieszać maseca, proszek do pieczenia, sól i smalec razem w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Stopniowo wymieszaj wystarczająco ciepły bulion (z gotowania mięsa), aby uzyskać miękkie, gąbczaste ciasto o konsystencji grubych puree ziemniaczanego. Ciasto powinno być wilgotne, ale nie mokre. Przykryj miskę wilgotną ściereczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
SmalecSmalec
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Usuń łuskę kukurydzy z wody i osusz ją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2
Połóż łuskę na powierzchni roboczej.
3
Rozłóż około ¼ filiżanki masy w równej warstwie na szerokim końcu łuski do 1 cala od krawędzi. Łyżka około 1 łyżki mieszanki mięsa w linii w dół środka masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Zwijamy łuskę tak, aby masa ciasta otaczała nadzienie i formowała cylinder lub opakowanie. Złóż łuskę Pod, aby zamknąć dno i zakończyć opakowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
5
Umieść gotowe tamales w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Powtarzać do momentu użycia całej masy i nadzienia. Gotować na wolnym ogniu lub na parze tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Gotować na wolnym ogniu: Stań tamales w pozycji pionowej, zamkniętej w dół, w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Umieść tyle tamales w garnku, aby nie przewróciły się lub nie rozwinęły, lub związać wiązkę razem ze sznurkiem kuchennym. Ostrożnie napełnij garnek wystarczającą ilością wody, aby dotrzeć tylko do góry tamales, starając się nie wlewać wody bezpośrednio na tamales. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Przykryj garnek, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż masa będzie jędrna i łatwo i czysto odrywa się od łuski, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Do pary: Stań tamales w pozycji pionowej, zamkniętej w dół, w dużym koszu na parowiec. Przykryj tamales wilgotnym ręcznikiem lub dodatkowymi łuskami. Paruj tamales nad gotującą się wodą, aż masa będzie twarda i łatwo i czysto odciągnie od łuski, około 1 do 1¼ godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
9
Podawać tamales ciepłe, w ich łuski.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jedno wino można spróbować Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese numer 5. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje84
Ocena Zdrowia2
Magazyn