Souffléd Curry Crab Casserole
Souffléd Curry Crab Casserole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 20g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, mięso krabowe z płetwy grzbietowej i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Curry Krabowe Ciasta, Curry Crab Quiche, oraz Curry Crab Pizza.
Instrukcje
Nasmarować 3-quart danie zapiekanki, 2 1/2 do 3 cale głębokości, z 2 łyżeczki masła.
Posypać 1/4 szklanki parmezanu do naczynia lekko płaszcz dno i boki, i odstawić danie na bok. Białka oddzielić od żółtek, odstawić do miksera i odstawić tylko 4 z 6 żółtek.
Roztopić pozostałe masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu i dodać grzyby i następne 5 składników. Gotować 4 minuty, stale mieszając.
Mąkę posypać mieszanką warzywną i gotować, mieszając, 1 minutę. Powoli dodawać mleko i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; 4 żółtka ubić do sosu, pojedynczo, aż do wymieszania. Wymieszać z krabem i szczypiorkiem.
Białka ubić w misce miksera na dużej prędkości, aż będą sztywne i kędzierzawe, ale nie suche. Wymieszać jedną czwartą białek w mieszaninie kraba, aby poluzować; złożyć pozostałe białka, aż do połączenia (należy uważać, aby nie spuścić objętości).
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia; posypać wierzch pozostałym 1/4 szklanki parmezanu.
Piec w 400 przez 30 minut, lub aż nadmuchane i złoty i nóż włożony do środka wychodzi czysty.
Posypać natką pietruszki.
Podstawy zapiekanek: Naczynia szklane i ceramiczne (ceramiczne) najlepiej nadają się do gotowania zapiekanek, ponieważ szybko i równomiernie się nagrzewają. Jeśli zastąpisz metalową patelnię do pieczenia, zapiekanka zwykle gotuje się wolniej,więc może być konieczne zwiększenie temperatury piekarnika o 25, aby zrekompensować.
Zawsze zacznij od najświeższych dostępnych owoców morza i osusz go. Jeśli używasz pojedynczych steków lub filetów, wybierz kawałki o grubości co najmniej 1 cala. Jeśli pojedynczy filet z dużej ryby zwęża się do cienkiego końca, złóż cienki koniec Pod, aby filet był równomiernie gotowany.
Jeśli filet w zapiekance jest gruby, pozostaw go w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania pozostałych składników do Dania. Będzie gotować szybciej.
Grube filety lub steki, zwłaszcza jeśli są pokryte sosem lub polewą, mogą trwać od 12 do 15 minut czasu pieczenia na cal. Aby sprawdzić doness, wyciąć filet w najgrubszej części, aby zobaczyć, czy nie jest nieprzezroczysty wewnątrz i ciągnie się od siebie z niewielkim oporem.
Przepisy na zapiekanki wzywające do całkowicie lub częściowo ugotowanych owoców morza lub ryb potrzebują tylko tyle czasu w piekarniku, aby się rozgrzać, więc przydatny jest termometr do natychmiastowego odczytu. Jeśli środek zapiekanki ma wartość 160, to koniec.
Jeśli robisz zapiekankę z gotowanymi owocami morza, które są dodawane do sosu, podgrzej sos osobno, wymieszaj zimną, gotowaną rybę, a następnie złóż danie. Przyspieszy to czas w piekarniku i zapobiegnie rozpadowi ryb.
Nie gotować ryby, dopóki nie płatki łatwo-- w tym momencie, ryby zrezygnował wszystkie swoje soki, czyniąc go suchym i pozostawiając dużo wody w naczyniu. Jeśli tak się stanie, łyżka soków z powrotem nad rybą podczas podawania.
Pamiętaj, że zapiekanka będzie nadal gotować po wyciągnięciu z piekarnika, więc lepiej wyjąć ją wcześniej niż później.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.