Sosny Cranberry Maple Pudding Cake
Saucy Cranberry Maple Pudding Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 82 grosze za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mleko, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Ciasto Budyniowe Żurawinowo-Klonowe, Pikantne Ciasto Cytrynowe, oraz Pikantne Ciasto Budyniowe Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 204°. masło 2-quart, 2-calowe głębokie naczynie do pieczenia lub 10-calowy szklany lub ceramiczny talerz do ciasta.
Połącz żurawinę, syrop klonowy i wodę w średnim rondlu. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować przez 3 protokół.
Przenieść 1/2 szklanki jagód, z odrobiną soku, do małej miseczki; odstawić.
Pozostałe jagody i sok wlać do naczynia do pieczenia; podgrzewać w piekarniku przez około 5 minut.
Mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól ubić w średniej misce.
Ubijać jajko, mleko, masło, i wanilia w innej średniej misce; dodać mieszaninę mąki i ubijać do wymieszania.
Wyjąć naczynie do pieczenia z piekarnika i zeskrobać ciasto na jagody (nie trzeba całkowicie pokrywać). Łyżka zarezerwowane jagody i sok losowo na ciasto.
Piec 15-20 minut, aż polewa jest złoty brąz, czuje chrupiący, i sprężyny z powrotem po naciśnięciu. Schłodzić budyń przez 5 minut przed podaniem (z pożądaną polewą).