Sosaty (Kebaby Południowoafrykańskie)

Sosaty (Kebaby Południowoafrykańskie)
Sosaties (kebaby południowoafrykańskie) jest bezglutenowe danie główne. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 697 kalorii, 34g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz cayenne, sól, sos worcestershire, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Budyń Południowoafrykański, Sambal Południowoafrykański, oraz South African Beef Curry.

Instrukcje

1
Wymieszać mięso, imbir i czosnek razem i dodać cebulę i morele, jeśli używasz ich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Rozgrzać masło i podsmażyć posiekaną cebulę, aż będzie miękka i złocista.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj wino, wodę, ocet, curry, pieprz cayenne, pieprz czarny, liście laurowe i cukier.Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia aż do ogrzania.Zmiksuj pozostałe składniki i polej je mięsem.Mięso dobrze płaszcz i przechowywać w lodówce na noc.Wątek mięso, cebula, mięso, morela tak, że każdy sosatie ma 6 kawałków mięsa, 3 kawałki cebuli i 2 połówki moreli na każdym.Grilluj na gorącym grillu dbając o to, aby od czasu do czasu nie palić i nie baste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Składniki

3z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)2kgswołowina (6 na szaszłyk) lub 1 jagnięcina 1/2 kg, pokrojona w 1-calową kostkę (6 na szaszłyk)wołowina (6 na szaszłyk) lub 1 jagnięcina 1/2 kg, pokrojona w 1-calową kostkę (6 na szaszłyk)8krewetki i żyłkiczarny pieprz, do smakuczarny pieprz, do smaku30opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1mililitr1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżółta cebula, obrana, przekrojona na pół i pokrojona na plasterki o grubości 1/2 calażółta cebula, obrana, przekrojona na pół i pokrojona na plasterki o grubości 1/2 cala151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBiała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę24morele suszonemorele suszone2ząbki czosnku, drobno starteząbki czosnku, drobno starte151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiernik, zeskrobany czysty i drobno startypiernik, zeskrobany czysty i drobno starty1601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 kromki tostu teksańskiego lub innego białego pieczywa, tostowane4 kromki tostu teksańskiego lub innego białego pieczywa, tostowane2cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana36cebulacebula1001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku8krewetki i żyłki5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/4 funta woskowych ziemniaków pokrojonych w kostkę o wymiarach 1/4 cala1/4 funta woskowych ziemniaków pokrojonych w kostkę o wymiarach 1/4 cala501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Fairview Pinotage. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Fairview Pinotage
Fairview Pinotage
Kolor: wibrujący fioletowy czerwony.Aromat: pikantne ciemne smaki owocowe.Podniebienie: ponure i pikantne, z dojrzałymi taninami i bogatymi owocami.Cellaring: wino będzie nadal się poprawiać w ciągu najbliższych kilku lat.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn