Sos Żurawinowy Bułeczki Cynamonowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj bułek cynamonowych z sosem żurawinowym. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 469 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Melasa I Żurawina Cynamonowe Bułeczki, Żurawina Pomarańcza Cynamon Bułeczki, oraz Roladki Cynamonowe Żurawinowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W mikserze stojącym wyposażonym w hak do ciasta lub przystawkę do łopatek połączyć mąkę i drożdże. Ustaw się na bok.
W dużym rondlu połącz masło, mleko, cukier granulowany, sól i 1 łyżkę sosu żurawinowego. Mieszaj na średnim ogniu, aż masło się stopi, a mleko będzie ciepłe.
Dodaj ciepłą mieszaninę mleka do miski miksera stojącego.
Mieszaj na niskiej prędkości przez około minutę, aż do włączenia.
Dodać jajka. Kontynuuj mieszanie na niskim poziomie przez około 6 minut, lub aż ciasto będzie błyszczące i odciągnie się od boków miski.
Przenieść ciasto do naoliwionej lub masłem dużej miski i przykryć ręcznikiem. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na godzinę.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. nasmaruj patelnię o wymiarach 9 na 13 cali lub dwie 8-calowe patelnie do ciast.
Wyjąć ciasto z miski i przenieść na lekko posypaną mąką powierzchnię. Za pomocą mąki wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na duży prostokąt (około 18 na 14 cali).
Z puszki wyjąć pozostały sos żurawinowy. Oddziel 2 łyżki (użyjesz tego do glazury). Teraz rozłóż całą resztę (większość puszki) na wierzchu ciasta.
Na wierzch sosu żurawinowego posypać równomiernie brązowym cukrem i cynamonem.
Ostrożnie rozwałkuj ciasto w długą kłódkę rolady, zaczynając od długiego końca.
Użyj dużego, ostrego noża, aby pociąć ciasto na 12 równych kawałków.
Ciasto przekładamy na wysmarowaną patelnię lub patelnie.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, lub do momentu, gdy bułki będą rumiane na górze i nie będą lepkie na środku. Jeśli masz wątpliwości, włóż drewniany szpikulec do przetestowania lub wyjmij jedną patelnię z piekarnika i podnieś jedną z rolek za pomocą małej szpatułki. Nie powinien być lepki Na spodzie.
Wyjąć z piekarnika. Podczas gdy bułki cool, zrobić glazury. W średnim rondlu połącz sos żurawinowy, mleko i masło. Po rozpuszczeniu masła wyjąć z ognia.
Ubijamy cukier cukierniczy.
Gdy bułki ostygną, dodaj szkliwo.