Sos z wiejskiego chleba i szałwii
Sos z wiejskiego chleba i szałwii trwa 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 23G białka, 27g tłuszczu i w sumie 583 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,27 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką jajko, marchewkę, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Z łyżką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sos z kiełbasy wiejskiej i szałwii, Wiejski Chleb Szałwiowy, oraz Kremowy Sos Wiejski dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej dużą patelnię do smażenia na dużym ogniu.
Dodaj kiełbasę i gotuj na złoty kolor.
Wyjmij kiełbasę łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi.
Dodaj masło do wytopionego tłuszczu na patelni, a następnie dodaj cebulę, seler i marchewkę i gotuj do miękkości.
Dodaj czosnek i gotuj przez 1 minutę.
Zdejmij mieszaninę z ognia i złóż szałwię. Zeskrob miksturę do dużej miski i lekko ostudź.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Gdy mieszanka warzywna lekko ostygnie, dodaj kiełbasę do miski.
Dodaj jajko i chleb i wymieszaj, aby pokryć.
Dodaj bulion z kurczaka, aż mieszanina będzie wilgotna. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Posmaruj duże naczynie do pieczenia masłem i zeskrob miksturę do naczynia.
Piecz przez 25 do 30 minut lub na złoty kolor.