Sos Z Kremem Cytrusowym
Cytrusowe-Infused sosem budyniowym może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 171 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 40 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Brukowiec gruszkowo-żurawinowy z cytrusowym sosem budyniowym, Cytrusowy łosoś z cytrusową skórką z pieprzu., oraz Różowy Pieprz Truskawkowy Galaretka Z Tymiankiem Krem Miodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś mleko i śmietanę na wolnym ogniu z cytrusami w ciężkim rondlu 2-quart na średnim ogniu.
W średniej misce ubić jajka, cukier i sól, następnie ubić w gorącej śmietanie.
Powrót mieszaninę do patelni i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż krem jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki (160 ° do 165 ° F na termometrze natychmiastowego odczytu), około 2 minut.
Natychmiast wyjąć patelnię z ognia i przecedzić krem przez drobne sito do miski, odrzucając Skórki.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, lub schłodzić do zagęszczenia.
* Krem utrzymuje, schłodzony, 3 dni.* Jeśli sos skrada się powyżej 74° i wygląda na to, że zaczyna się zsiadać, szybko usuń z ognia i ubijaj w 2 łyżkach zimnego mleka, a następnie odcedź.