Sos Włoski
Przepis włoski sos może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 5 godzin i 45 minut. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 244 kalorie, 21g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako dość niedrogi SOS. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka soli, czosnek w proszku, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tradycyjne włoskie klopsiki z niedzielnym sosem, Słodka włoska kiełbasa z czerwonym sosem i makaronem, oraz Southern Biscuits and Sawmill Gravy (SOS Kiełbasowy).
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę i czosnek, aż lekko rumiane.
Włożyć łopatkę wieprzową do garnka, wlać 1/2 szklanki białego wina i 3 szklanki wody. W małej misce, połączyć oregano, pietruszka, tymianek, rozmaryn, czosnek w proszku, sól i pieprz.
Posypać 1/4 mieszanki przypraw nad wieprzowiną. Przykryć i gotować przez 30 minut obracając od czasu do czasu.
W razie potrzeby okresowo dodawać wodę.
Wlać przecier pomidorowy. Napełnij puszki wodą i wlej (około 6 szklanek). Wymieszać pozostałą mieszankę przypraw i cukier. Gdy ciecz zacznie bąbelkować, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj przez 4 do 5 godzin. Od czasu do czasu mieszaj i dostosuj przyprawy do smaku.