SOS Waniliowy
SOS waniliowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka żółtek, sól morska, Likier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tajny składnik (wanilia): migdałowa Tilapia z sosem waniliowym, SOS Waniliowy, oraz SOS Waniliowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko w rondlu 2-quart na średnim ogniu tylko do ciepłego. W misce ubij żółtka, cukier i sól, aż lekko zgęstnieją i będą jaśniejsze. Powoli wlać połowę ciepłego mleka do żółtkaprzymieszka, ciągle ubijając. Następnie wlać mieszaninę żółtkową z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i grubo pokryje tył łyżki. Ustaw misę na łaźni lodowej, a następnie przecedzić krem przez sito o drobnych oczkach ustawione nad misą.
Dodać wanilię i wymieszać, aż ostygnie. Wymieszać z alkoholem do smaku, następnie przechowywać w lodówce przez około 2 godziny, aż do całkowitego ostygnięcia, przed podaniem.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Baker & Spice, wyewoluowała ze swojego zaangażowania w Portland i Hillsdale farmers' markets. Mieszka w Portland w stanie Oregon.