Sos Teriyaki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu Teriyaki. Ten przepis służy 2 i kosztuje 81 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 106 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Mieszanka mirin, sake, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest improwizowalne. Spróbuj Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Krewetki Teriyaki i jak zrobić własny sos teriyaki, oraz Sos Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos sojowy, sake, mirin i cukier w małym rondlu na średnim ogniu i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Może być używany natychmiast lub chłodzony i chłodzony.