SOS Tamaryndowy Z Homara
SOS tamaryndowy z homara to bezglutenowe przepis z 5 porcjami. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka pasty z tamaryndowca, ciężka śmietana ubijająca, ostry sos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, oraz Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara.
Instrukcje
Smaż głowę homara, ciało i skorupy ogona w gorącym oleju w dużym garnku na dużym ogniu 2 do 3 minut.
Dodaj cebulę, marchew, i seler, i smażyć 3 protokół lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać brandy i gotować 1 minutę. Wymieszaj pastę z tamaryndowca, pastę pomidorową i bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut.
Jedną trzecią mieszaniny przerabiać w blenderze lub robocie kuchennym, aż skorupki zostaną grubo posiekane.
Wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej do dużego rondla, naciskając tylną drewnianą łyżką. Odrzuć pociski. Powtórz procedurę dwa razy.
Do sosu dodać śmietanę i gotować na średnim ogniu, aż do całkowitego ogrzania. Wymieszać z solą i ostrym sosem.
UWAGA: jeśli jest dodatkowy sos, podawaj z gorącym makaronem lub innymi grillowanymi owocami morza.