SOS Sambal
SOS Sambal może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 150 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz płynny koncentrat tamaryndowca, krewetki, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Spróbuj Jawajski i Nonya Sambal, oraz smażony ryż z Sambal, Przepis na Sambal Okra (paluszki sambal Lady), oraz Sambal Udang przepis (krewetka Sambal) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć suszone chili w 1/4 szklanki gorącej wody do miękkości, o 10 protokół. Mieszamy w blenderze, aż będzie gładka.
W 10-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać paprykę, cebula, czosnek, suszone krewetki, i świeże chili w oleju sałatkowym, aż warzywa utykają, o 3 protokół.
Wymieszać suszoną mieszankę chili, koncentrat tamaryndowca, brązowy cukier i sól; gotować 2 do 3 więcej minut.