SOS Romesco
SOS Romesco może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka filiżanki pieczonej papryki, sól koszerna, sok z małży, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 28%. Podobne przepisy to Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz SOS Romesco.
Instrukcje
Rozłóż migdały na 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż będzie złoty, 8 do 10 minut.
Trim skórki z chleba; rezerwy do innego użytku lub wyrzucić.
Pokrój chleb na 1-calowe kawałki; powinieneś mieć około 3 filiżanek.
W maszynce wirować orzechy, aż drobno posiekane.
Dodać chleb, bazylia, czerwona papryka, pasta pomidorowa, sok z cytryny, 2 łyżki octu, brandy (w razie potrzeby), papryka, czosnek, i 1/2 łyżeczki soli; wirować, aż papryka są pured.
Przy włączonym silniku stopniowo dodawaj 1/3 szklanki soku z małży i wiruj, aż do włączenia, a następnie stopniowo dodawaj oliwę z oliwek; proces do uzyskania gładkości. Smak, i dodać cayenne i więcej soli i octu w razie potrzeby. Jeśli jest grubszy niż pożądany, wlej trochę więcej soku z małży.
Odstawić około 20 minut na smaki do mieszania przed podaniem.