SOS Romesco
SOS Romesco może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 194 kalorie, 3G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi ten sos. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka papryki, czosnek, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz SOS Romesco.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Umieść pomidory, paprykę i ząbki czosnku na przygotowanej blasze do pieczenia.
Warzywa posmarować odrobiną oliwy z oliwek, a następnie posypać koszerną solą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż czosnek zmieni się na złoty kolor, 15 do 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 10 minut. Podczas gdy warzywa są chłodzenia, piec kromkę chleba na jednym z regałów piekarnika, aż złoty kolor.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
Zeskrobać warzywa i wszelkie soki z patelni do robota kuchennego lub blendera. Przełóż chleb na kawałki i dodaj do robota kuchennego wraz z prażonymi migdałami, octem, papryką i płatkami czerwonej papryki. Puree do drobno zmielonego, a następnie skropić pozostałą oliwą z oliwek przy uruchomionej maszynie. W razie potrzeby doprawić do smaku dodatkową solą.