SOS Lou ' s Chile
SOS Lou Chile może być tylko sos, którego szukasz. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 438 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką cukier, paprykę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Spróbuj Tomate Chile Verde Sauce (akan-SOS), Czerwony Sos Chile, oraz Czerwony Sos Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserw, używając siedmiu słoików wielkości kufla.
Ziele angielskie należy zamknąć w podwójnej warstwie gazowej i mocno związać sznurkiem.
Grubo posiekaj pomidory; powinieneś mieć 4 ćwiartki, w tym soki. Cebulę obrać i grubo posiekać; powinieneś mieć 4 i 1/2 szklanki. Łodyga, nasiona i grubo posiekać czerwoną i zieloną paprykę; powinieneś mieć 3 szklanki każdej.
W 10-do 12-quart patelni, połączyć spice bag, pomidory, cebula, czerwona i zielona papryka, ocet, cukier, sól, musztarda, cynamon, ostry sos, curry w proszku, gałka muszkatołowa, imbir, i chiles. Zmierz objętość(patrz" Wskazówki dotyczące konserw Sunset " poniżej). Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ciepło do średniai mieszać często, aż mieszanina jest gęsta i zmniejszona o 1/2, około 2 godzin. Wyciągnij torbę z przyprawami i wyrzuć.
Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę w każdym słoiku i przetwarzając słoiki przez 15 minut (patrz UWAGI).
Dodaj masło do dżemów i galaretek, aby zapobiec tworzeniu się piany podczas gotowania. Jeśli pominiesz masło, zetrzyj pianę przed nalaniem dżemu lub galaretki do słoików. Przepis daje około 1/4 szklanki mniej.
Zmierz cały cukier do miski przed rozpoczęciem przepis. Wiele przepisów na konserwy wymaga dodania dużej ilości cukru, gdy mieszanina już się gotuje; pomiar z wyprzedzeniem upraszcza ten krok i zapobiega błędom.
Użyj miarki, aby zmierzyć objętość. Niektóre przepisy wymagają zmniejszenia mieszanki o pewną ilość. Aby to łatwo sprawdzić, włóż czystą, drewnianą linijkę do patelni przed gotowaniem i zmierz, jak daleko jest mieszanka. Następnie gotować zgodnie z zaleceniami, aż zmniejszy się o określony procent. Na przykład, jeśli niegotowana mieszanina mierzy 4 cale na patelni i przepis mówi, aby zmniejszyć o połowę, gotować do 2 cali.