SOS Kukurydziano-Kasztanowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Cornbread-kasztan Dressing spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.69 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 725 kalorii, 16G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś kasztany, liście tymianku, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chleb kukurydziany, kasztan i szynka wiejska Dressing, SOS Kasztanowy, oraz SOS kiełbasowo-kasztanowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odrzuć wszelkie kasztany, które czują się lekkie jak na swój rozmiar; są one skłonne do zepsucia lub formowania.
Wytnij x około 1/2 cala długości przez płaski bok każdej skorupy.
Umieść orzechy w patelni o wymiarach 10 na 15 cali.
Piec w piekarniku 400, aż orzechy nie będą już smakowały skrobiowo (pokrój 1 otwarty do testu), 25 do 30 minut. Owinąć gorące orzechy w ręcznik i zamknąć w plastikowej torbie; odstawić około 15 minut.
Wyjąć 1 ciepłą nakrętkę na raz i użyć noża z krótkim ostrzem, aby zdjąć skorupę i jak najwięcej brązowej skóry; wyrzucić skorupę i skórę. Kasztany grubo posiekać lub pokruszyć.
Tymczasem, w piekarniku 350, toast polenta cornbread kostki w 12-przez 17-calowy patelni do pieczenia, mieszając od czasu do czasu, aż krawędzie zaczną brązowieć, 30 do 40 minut.
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, włączyć boczek od czasu do czasu, aż rumiane, 4 do 6 minut; podnieś z patelni i osuszyć na ręcznikach. Gdy ostygnie, pokruszyć i dodać do tosty cornbread.
Do kapiących na patelni, dodać cebulę, seler, i zielona cebula; mieszać od czasu do czasu, aż kuleje, 5 do 7 protokół.
Dodaj szałwii, tymianek, gałka muszkatołowa, i kasztany; mieszać od czasu do czasu, aż warzywa są lekko rumiane, o 5 minut dłużej. Zeskrobać mieszaninę na patelnię z chlebem kukurydzianym.
Dodać bulion drobiowy i posiekane mięso drobiowo-bulionowe i delikatnie wymieszać; do dressingu dodać 1/2 szklanki bulionu z kurczaka. Doprawić sosem solą i pieprzem do smaku. Łyżka do płytkiej 3-kwartowej zapiekanki i szczelnie przykryć.
Piec w piekarniku 350 do nagrzania w środku (około 150), 35 do 40 minut. Aby uzyskać chrupiący wierzch, odkryj opatrunek przez ostatnie 20 do 25 minut.