Sos Czosnkowo-Cytrynowy Pieczony
Pieczony sos czosnkowo-cytrynowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz czosnek, sok z cytryny, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meyer lemon pieczona marchewka z sosem cytrynowo-czosnkowym, Szparagi pieczone w sosie czosnkowo-cytrynowym, oraz Kurczak Z Pieczonym Czosnkiem, Cytryną I Sosem Tymiankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz zewnętrzną skórę z każdej główki czosnku i wyrzuć.
Odciąć górną jedną trzecią każdej główki czosnku.
Umieść czosnek, pokrój bok do góry, w środku kawałka wytrzymałej folii aluminiowej. Fold folia na czosnek, szczelnie uszczelniając.
Piec w 350 przez 1 godzinę lub aż czosnek będzie miękki.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić 10 minut.
Usuń i wyrzuć papierową skórę z czosnku. Wycisnąć miąższ z każdego goździka lub miarki łyżką.
Połącz miąższ czosnku, sok z cytryny i pozostałe składniki w pojemniku małego robota kuchennego; proces do gładkiej.
Podawać w temperaturze pokojowej z kurczakiem, wieprzowiną lub warzywami.