Sorbet z wody różanej z posiekanymi pistacjami
Sorbet z wody różanej z posiekanymi pistacjami może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 504 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, pistacje, łagodny miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Prażony rabarbar z wodą różaną i sorbetem Truskawkowym, Woda Różana Soda, oraz Baklava z wodą różaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś pierwsze 3 składniki i 6 szklanek wody do wrzenia w dużym, ciężkim, nieprzywierającym rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać mieszaninę żelatyny i wymieszać, aby połączyć.
Wymieszaj w wodzie różanej i skórce z limonki; w razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość barwnika spożywczego, aby uzyskać ciemny, ciepły, różowy odcień.
Przenieść mieszaninę sorbetu do 2 (1-quart) słoików konserwujących, przykręcić szczelnie pokrywki i schłodzić do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do sorbetu.
Przenieść mieszaninę sorbetu do pojemnika zamrażarki maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Przechowywać w zamrażarce, aż będzie gotowy do użycia, pozwalając sorbet zmiękczyć 15 do 20 minut w temperaturze pokojowej przed podaniem, lub podzielić między poszczególne dania, top z pistacjami, i podawać natychmiast.