Sorbet Z Mango
Sorbet z Mango to deser, który serwuje 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 795 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 427 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, wodę, mango i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Spróbuj Sorbetto di mango (Sorbet Mango), Sorbet Z Mango, oraz Sorbet Z Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać cukier, sól i wodę w średnim rondlu, aż cukier i sól całkowicie się rozpuszczą. Odstawić do ostygnięcia.
Przygotuj mango: użyj obieraczki do warzyw, aby obrać zewnętrzną skórkę Mango. Następnie odetnij miąższ od dużego, płaskiego, białego ziarna na środku mango. Nasiona wyrzucić i obrać. Szorstko posiekaj miąższ mango. Powinieneś mieć około 3 1/2 do 4 szklanek posiekanego mango.
Mieszanka mango, syrop cukrowy, sok z limonki:
Do blendera włożyć kawałki mango, syrop cukrowy i sok z limonki. Zmiksować na gładką masę.
Wlać do średniej miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż do całkowitego ostygnięcia.
Proces w maszynie do lodów: gdy gotowy, aby umieścić schłodzone puree z limonki mango w maszynie do lodów, wymieszać z tequilą, rumem, wódką (jeśli używasz) lub syropem kukurydzianym.
Przetworzyć mieszaninę w maszynie do lodów (Amazon sprzedaje dobry) zgodnie ze wskazówkami producenta lodów.
Przenieść mieszaninę do plastikowego pojemnika do przechowywania i zamrażarki w zamrażarce do czasu uzyskania twardości, co najmniej 6 godzin.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Sorbet z Mango można łączyć z Sherry śmietankową, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.