Sorbet z granatu i mięty
Sorbet z granatu i mięty może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 4,0 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 934 kalorie , 6 g białka i 24 g tłuszczu . Ten przepis podoba się 10 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup cukier, gałązki mięty, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 55 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Sorbet cytrynowo-miętowy , Sorbet z dzikiej jeżyny z miętą ogrodową i lawendą i Sorbet ze świeżych truskawek .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Sprzęt specjalny: maszyna do lodów
W szklanym dzbanku wymieszaj syrop miętowy, sok z granatów i sok pomarańczowy.
Wlej mieszankę granatów do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcją producenta. Podczas ostatnich 10 minut zamrażania dodaj mini czekoladowe chipsy.
Nałóż sorbet do miseczek deserowych i udekoruj świeżymi listkami mięty.
W małym rondelku wymieszaj cukier, wodę i liście mięty na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści.
Zdejmij patelnię z ognia i pozwól syropowi ostygnąć przez 20 minut. Odcedź przed użyciem.