Sorbet Morelowy Prażony
Prażony Sorbet Morelowy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 3 porcjami. Ten deser ma 322 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ekstraktu migdałowego, cukru, moreli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 42%. Spróbuj Sorbet Morelowy Prażony, Sorbet Morelowy Prażony, oraz Sorbet Morelowy Musujący dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Doprowadzić cukier, wodę i suszone morele do wrzenia w 3-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i odstawić, aż morele zmiękną, około 1 godziny.
Podczas gdy suszone morele stoją, piecz całe świeże morele na małej patelni w środku piekarnika, aż staną się miękkie, około 1 godziny. Schłodzić na patelni, następnie obrać i wrzucić, gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć.
Purée suszone mieszanki moreli, Prażone morele, sok z cytryny i ekstrakt migdałów w blenderze do bardzo gładkiej, 1 1/2 do 2 protokół. Przecier przecedzić przez drobne sito do miski, mocno naciskając na cząstki stałe, a następnie odrzucając je. Chill purée, pod przykryciem, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Zamrozić w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce, aby utwardzić.
* Przecier można schłodzić do 8 godzin.* Sorbet utrzymuje 1 tydzień.