Sorbet liczi z salsą owocową
Sorbet liczi z owocami Salsan to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 199 kalorii. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, liczi w ciężkim syropie, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Sorbet Buko Lychee (Sorbet kokosowy i liczi), Sorbet z liczi i imbiru, oraz Sorbet Kokosowy Liczi.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia; przecedzić mieszaninę przez dwuwarstwowe sito wyłożone gazą do miski. Wyrzucić ciała stałe.
Przecedzić liczi przez durszlak do miski, rezerwując 1/2 szklanki płynu; wyrzucić pozostałą ciecz.
Połącz liczi i 1/2 szklanki płynu w blenderze i proces do gładkiej. Przecedzić mieszaninę przez dwuwarstwowe sito wyłożone gazą do miski na mieszaninie imbiru. Odrzuć miąższ liczi.
Wlać mieszankę liczi i syrop imbirowy do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżkę sorbetu włożyć do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić na 1 godzinę lub do uzyskania jędrności.
Sorbet podawać z salsą owocową.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.