Sorbet Jagodowo-Imbirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj sorbetu jagodowo-imbirowego. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 403 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Cookie Madness ma 25 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, imbir, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sorbet Borówkowy Imbirowy, Sorbet Imbirowo-Jagodowy, oraz Sorbet Imbirowy.
Instrukcje
Połączyć cukier, wodę i imbir w mediumsaucepan i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut.
Odstawić do ostygnięcia.Puree z jagód i sok z cytryny (zrobiłam to w robocie kuchennym). Przecedzić do miski, pozostawiając jagodę i trochę skóry. Wyrzucić.
Połączyć mieszankę jagodowo-cytrynową z syropem imbirowym i schłodzić do bardzo zimnego. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.Składniki na 4 porcje (4 miarki)