Sorbet żurawinowy w miseczkach Tuile

Sorbet żurawinowy w miseczkach Tuile
Sorbet żurawinowy w kubkach Tuile może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 21 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, żurawinę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Kubki Z Sorbetem Sunny, Sorbet Żurawinowy, oraz Sorbet Żurawinowy.

Instrukcje

1
Aby przygotować sorbet, połącz pierwsze 4 składniki w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 15 minut lub do czasu, aż mieszanina ostygnie, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PatelniaPatelnia
4
Umieść mieszaninę cukru, żurawiny, likieru i soku w robocie kuchennym lub blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Mieszankę żurawinową przecisnąć przez cienkie sito na misce; wyrzucić substancje stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
LikierLikier
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodać śmietanę do mieszanki żurawinowej w misce; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić co najmniej 3 godziny lub do momentu, aż będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
KremKrem
LódLód
7
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby przygotować tuiles, Połącz 6 łyżek cukru i 4 kolejne składniki (przez szczyptę soli) w misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodaj 3 łyżki mleka, wanilię i białko jaja; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
MlekoMleko
10
Dodaj olej i masło, mieszając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Pokryć blachę sprayem do pieczenia. Używając palca, narysuj 3 (6-calowe) okręgi około 5 cali od siebie na blasze do pieczenia. Łyżka 2 łyżki ciasta na każdym okręgu, rozprzestrzeniania się na krawędzie okręgów za pomocą tyłu łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Piec w 350 przez 15 minut lub aż zbrązowieje. Poluzuj krawędzie tuiles za pomocą szpatułki; usuń z blachy do pieczenia. Pracując szybko, delikatnie uformuj każdy tuile na 4-calowym słoiku z przyprawami lub małym szklance soku, aby utworzyć płytką zapiekankę; całkowicie ochłodzić. (Tuiles są delikatne i powinny być traktowane ostrożnie, gdy kształt.) Powtórz procedurę z pozostałym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
13
Umieścić czekoladę w kuchence mikrofalowej bezpiecznych misce, i kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuta lub aż czekolada prawie topi się, mieszając, aż gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
W płytkiej misce umieścić cukier musujący. Delikatnie pokryj krawędzie tuiles stopioną czekoladą za pomocą małej szczoteczki i posyp czekoladę musującym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Odstawić na 5 minut lub do firmy. Łyżka 1/2 szklanki sorbetu do każdego tuile.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
16
Podawać natychmiast.

Składniki

1porcja startego parmezanuKiełbasa Jimmy'ego Deana (jedna ostra, jedna zwykła)Kiełbasa Jimmy'ego Deana (jedna ostra, jedna zwykła)1porcja startego parmezanu8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1porcja startego parmezanuChambord (likier o smaku malinowym)Chambord (likier o smaku malinowym)3Spód: okruszki z herbatników grahamjasny syrop kukurydzianyjasny syrop kukurydziany1porcja startego parmezanumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy340papryka habaneropakiet świeże żurawinypakiet świeże żurawiny1łyżka czerwony ocet winnybiałko jaja, lekko ubitebiałko jaja, lekko ubite6Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia2warzywo (np. szpinak)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki3Spód: okruszki z herbatników grahamMleko o obniżonej zawartości tłuszczu 2% Mleko o obniżonej zawartości tłuszczu 2%1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreootarta skórka pomarańczowaotarta skórka pomarańczowa0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1Dash1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala28papryka habaneropółsłodka lub biała czekolada, drobno posiekanapółsłodka lub biała czekolada, drobno posiekana791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2Spód: okruszki z herbatników grahamcukier musującycukier musujący6Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu0warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 21 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn