Somerset Pomona, ciasto jabłkowo-migdałowe
Somerset Pomona, apple & almond cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 56 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz zmielone migdały, somerset pomona, gałka masła i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Sos Do Sałatek Pomona, Ciasto Jabłkowo-Migdałowe, oraz Ciasto Jabłkowo-Migdałowe.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Masło i wyłożyć podstawę i boki okrągłej puszki na ciasto o średnicy 20 cm. Jabłka obrać, osuszyć i pokroić w plasterki na grubość około 1 funta. Roztopić gałkę masła na dużej patelni, a następnie wrzucić do jabłek. Gotować na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas, aż zmiękną, ale nie rozmoczone, o 5 min. Splash w Pomona i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli chcesz, nałóż na talerz, aby ochłodzić się szybciej.Używając elektrycznej trzepaczki lub drewnianej łyżki, ubij zmiękczone masło i cukier, aż będą kremowe i lekkie.
Dodać jajka trochę na raz, ubijając po każdym dodaniu, a następnie złożyć w mąkę i migdały. Na koniec złóż na pół schłodzonych jabłek. Wymieszać łyżką do przygotowanej puszki, wygładzić wierzch i rozsypać z resztą jabłek, lekko dociskając do ciasta.
Piec przez 1 godzinę, aż się złoci i szaszłyk włożony do środka ciasta wychodzi czysty. Ciasto sprawdzić po 45 minutach, przykryć folią, jeśli zbyt szybko się brązowieje. Aby zrobić glazurę, rozgrzej dżem i Pomonę na małej patelni, aż dżem się rozpuści.Gdy ciasto jest z piekarnika, nakłuć go całym szaszłykiem i skropić trochę więcej Pomona. Schłodzić przez 10 minut, a następnie wyjąć z puszki i przenieść do stojaka z drutu.
Posmaruj szkliwo na jabłkach i podawaj pokrojone w plasterki, z dodatkiem kremu Pomona. Najlepiej jeść w dniu, w którym jest zrobiony, lub rozgrzać przez następne.