Solone ciasta z dorsza z majonezem Herbatnym
Solone ciasta z dorsza z Herbowanym majonezem to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szczypiorku, estragonu, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dorsz solony z warzywami i majonezem czosnkowym, Herbed Zielony Majonez, oraz Sól i pieprz łosoś z limonką majonez z ziemniakami.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w średniej misce i przechowywać w lodówce.
W innej misce przykryj solą dorsza wodą i mocz na noc w lodówce, zmieniając wodę raz lub dwa razy.
Odcedzić i opłukać rybę i przełożyć do dużego rondla.
Dodać mleko i dusić na umiarkowanym ogniu, aż dorsz płatki łatwo, o 10 protokół.
Odcedzić dorsza i wyrzucić mleko. Grubo płatki ryby i przenieść go do dużej miski.
Tymczasem w średnim rondlu przykryj ziemniaki wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż tylko miękkie, o 10 protokół.
Dobrze spuścić i lekko ostudzić. Używając rąk, wymieszać ziemniaki z dorszem; mieszanina powinna być gruba.
Rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanie małym ogniu do miękkości, o 4 protokół.
Dodać szalotki do mieszaniny dorsza wraz ze śmietaną, estragon i pietruszka. Doprawić solą i pieprzem. Uformuj mieszaninę w 3-calowe ciastka o grubości około 3/4 cala. Lekko mąkę ciasta i umieścić je na blasze do pieczenia.
Ciepło 1/2 cala oleju roślinnego na dużej patelni. Pracując partiami, smażyć ciasta z dorsza, obracając raz, aż staną się złote i chrupiące, 3 do 4 minut.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i zachować ciepło podczas gotowania pozostałych ciast.
Podawać z herbed majonezem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.