Sola z sosem Estragonowo-maślanym
Sola z sosem Estragonowo-maślanym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,32 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 22g białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mniej sodu bulion z kurczaka, estragon, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sola z sosem Estragonowo-maślanym, Sola cytrynowa z sosem maślanym krabowo-estragonowym, oraz Sola z sosem cytrynowo-maślanym.
Instrukcje
Posypać rybę 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj 2 filety rybne na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryby będą łatwo płatki podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Zdjąć z patelni; przykryć i ogrzać. Powtórz z pozostałymi rybami.
Dodaj wino, bulion, szalotki i czosnek na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/2 szklanki (około 10 minut).
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem, pozostałą 1/4 łyżeczki soli, szczypiorkiem i estragonem. Łyżka sosu nad rybą; podawać natychmiast.
Nuta wina: delikatny, łagodny smak podeszwy wymaga białego wina, które nie jest jawnie dębowe. Uważam, że jeden z nowych, tak zwanych unoaked Chardonnay działa pięknie, tym bardziej, że Chardonnay często ma odrobinę maślanego smaku, który bierze się z esencji tego bogatego smaku sosu. Nowa Zelandia sprawia, że wiele z najlepszych unoaked Chardonnay. Jednym z fantastycznych przykładów jest Kim Crawford Unoaked Chardonnay 2005 z Marlborough, Nowa Zelandia (17 dolarów). - Karen MacNeil
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.