Sola Petrale z cytrynowo-Szalotkową brukselką
Przepis Petrale Sole z cytryny szalotka brukselka może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Na 4,71 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Mieszanka mielonego pieprzu plus dodatkowe, filety petrale sole, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Petrale Podeszwa Z Meyer Lemon Beurre Blanc, Phyllo-crusted Petrale Sole, oraz Petrale Sole Rolls Z Puree Z Kalafiora.
Instrukcje
Mąkę, skórkę z cytryny, grubą sól I1 / 2 łyżeczki białego pieprzu połączyć w płytkiej misce.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w każdej z 2 dużych patelni na średnim ogniu. Płaszcz w mieszaninie mąki i strząsnąć nadmiar.
Dodaj ryby do patelni i gotować, aż nieprzezroczysty i złoty kolor, 1 do 2 minut na stronę.
Wyjąć z ognia i doprawić do smaku withsalt. Przykryć luźno folią i odstawić.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i podgrzać na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i sauté aż do almosttranslucent, o 2 protokół.
Dodaj brusselsprouts i bulion. Zwiększ ciepło do średniego i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż kiełki kostek będą miękkie i płynne jest prawie całkowicie wchłaniane, około 8 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem.Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Łyżka brukselki na talerze.Top z rybą, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.