Sola Petrale z cytrynowo-Szalotkową brukselką

Sola Petrale z cytrynowo-Szalotkową brukselką
Przepis Petrale Sole z cytryny szalotka brukselka może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Na 4,71 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Mieszanka mielonego pieprzu plus dodatkowe, filety petrale sole, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Petrale Podeszwa Z Meyer Lemon Beurre Blanc, Phyllo-crusted Petrale Sole, oraz Petrale Sole Rolls Z Puree Z Kalafiora.

Instrukcje

1
Mąkę, skórkę z cytryny, grubą sól I1 / 2 łyżeczki białego pieprzu połączyć w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w każdej z 2 dużych patelni na średnim ogniu. Płaszcz w mieszaninie mąki i strząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
3
Dodaj ryby do patelni i gotować, aż nieprzezroczysty i złoty kolor, 1 do 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
4
Wyjąć z ognia i doprawić do smaku withsalt. Przykryć luźno folią i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Wytrzeć 1 patelnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
7
Dodaj szalotki i sauté aż do almosttranslucent, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
8
Dodaj brusselsprouts i bulion. Zwiększ ciepło do średniego i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż kiełki kostek będą miękkie i płynne jest prawie całkowicie wchłaniane, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
BulionBulion
9
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem.Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
MasłoMasło
SólSól
10
Łyżka brukselki na talerze.Top z rybą, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
RybyRyby
11
Bon Appétit

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia22
Magazyn