Soczewica-Zupa Jarzynowa

Soczewica-Zupa Jarzynowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z soczewicy i warzyw. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 13g białka, oraz 1g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jeśli masz kukurydzę z kernela, pomidory z puszki, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Warzywna Zupa Z Soczewicy, Zupa Jarzynowa Z Soczewicy, oraz Zupa Jarzynowa Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu 3-quart rozgrzać cebulę, chili w proszku, sól, kminek, czosnek i sok pomidorowy do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wymieszać w wodzie, soczewicy, pomidory i chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
SoczewicaSoczewica
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować 20 minut.
4
Wymieszaj kukurydzę. Przykryć; dusić 10 minut. Wymieszać z cukinią. Przykryć; dusić około 5 minut lub aż soczewica i cukinia będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
SoczewicaSoczewica
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia62
Magazyn