Przepis soczewica z bakłażanem i Garam Masalan jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 325 kalorii, 13g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.02 za porcję. Mieszanka bakłażana, ryż basmati, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Garam Masalan bakłażan Chipsy z kolendrą miętową Raita, oraz Garam Masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj cebulę i Garam Masala; smażyć 3 minut lub aż cebula będzie miękka. Wymieszać w pomidorze, kurkuma, imbir, czosnek, i bakłażan; smażyć 7 minut lub aż bakłażan jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Bakłażan
Kurkuma
Czosnek
Imbir
Pomidor
Cebula
3
Dodaj soczewicę, wodę, sól i liście laurowe na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wymieszać z cukinią; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż cukinia jest miękka. Odrzuć liście laurowe.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Getrank Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.