So-Easy Suflety Czekoladowe
So-Easy suflet czekoladowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,25 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka półsłodkiej czekolady do pieczenia Baton, cukier, białka i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: łatwe suflety śniadaniowe z dyni i klonu, Suflety Czekoladowe, oraz Suflety Z Gorącej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Smar dno i boki 4 (6-oz.) ramekins lub 4 (1-cup) ze stali nierdzewnej suche miarki równomiernie z masłem. Lekko pokryć dno i boki cukrem, wytrząsając nadmiar.
Umieścić kubki na blasze do pieczenia; odstawić.
Mikrofalówka czekolada i dżem w małej kuchence mikrofalowej bezpiecznych misce na średnim (50% mocy) 1 1/2 minuty, mieszając w odstępach 30 sekund, aż stopiony. Wymieszać wanilią.
Ubij białka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty. Wymieszać około 1/3 białek do masy czekoladowej. Fold mieszaniny czekolady do pozostałych białek. Łyżka równomiernie do ramekins. Uruchom końcówkę kciuka wokół krawędzi każdego ramekina, wycierając do czysta i tworząc płytkie wgłębienie wokół zewnętrznej krawędzi mieszaniny jaj.
Piec w temperaturze 350 przez 18 do 20 minut lub aż suflety wzrosną i zaczną brązowieć na wierzchu.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy półsłodkiego batona do pieczenia czekolady Ghirardelli.