So-Easy Patelnia Frittata
So-Easy patelnia Frittatan jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 205 kalorii, 10g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cztery sery, serek philadelphia, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Patelnia Frittata, Patelnia Włoska Frittata, oraz Kale Asiago Patelnia Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Ubić jajka i twarożek posmarować trzepaczką do wymieszania; odstawić. Gotować i mieszać papryki w 10-calowej patelni żaroodpornej spryskane sprayem do gotowania 2 min. albo aż będzie krucho.
Dodać boczek, 3/4 szklanki rozdrobnionego sera i kolendry do mieszaniny serów śmietankowych; mieszać aż do wymieszania.
Dodaj do składników na patelni; wymieszać. Przykryć; gotować na małym ogniu 6-8 min. lub do momentu, aż mieszanina jaj zostanie prawie ustawiona w środku.
Umieść patelnię w piekarniku.
Piec 5 min. lub do momentu ustawienia środka frittaty.
Wyjąć z piekarnika. Wierzch z pozostałym rozdrobnionym serem; przykryć pokrywką.
Odstawić 2 min. Poluzuj frittata z boku patelni z łopatką; przesuń na talerz.
Pokroić w kliny, aby służyć.