smitten kitchen

smitten kitchen
Smitten kitchen może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 840 kalorii, 45g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. 168 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chiles de arbol, jajko, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Spróbuj smitten kitchen, smitten kitchen, oraz smitten kitchen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Powrót saute pan do średniego ciepła przez 1 minutę. Zawirować w pozostałych łyżkach masła, a gdy spieni się, dodać szalotki i pozostałe 1 łyżeczka tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Saute o 2 minuty, aż szalotki są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
3
Dodać pozostałe 1/2 szklanki wermutu i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
4
Przenieść do miski i ostudzić kilka minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ubić musztardę, jajko, posiekany estragon i szczyptę czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Wyjmij kurczaka z lodówki 30 minut przed gotowaniem, aby doprowadzić go do temperatury pokojowej. Wyrzucić przyprawy i osuszyć kurczaka papierowymi ręcznikami. Po 15 minutach dobrze przyprawić uda z obu stron solą i pieprzem.Powrót tej samej patelni saute do wysokiej temperatury przez około 2 protokół. Zawirować w oliwie z oliwek, i odczekać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Umieść udka kurczaka na patelni, skórkę w dół i gotuj od 8 do 10 minut, aż skóra będzie głęboko złotobrązowa. Odwróć uda i gotuj minutę lub dwie z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Kurczaka ułożyć na duszonych porach. Wyłączyć ogień i wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
9
Dodaj wywar z kurczaka na patelnię i zeskrobaj drewnianą łyżką, aby uwolnić chrupiące kawałki przyklejone do dna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Duszone pory polać wywarem z kurczaka.Udka z kurczaka wrzucić do miski z mieszaniną musztardy, całkowicie je posmarować, a następnie przełożyć na duszone pory. Łyżka pozostałej mieszanki musztardy na udach kurczaka. Top każde udo bułką tartą, poklepując rękami, aby upewnić się, że są ładnie pokryte. (Chcesz dużo mieszanki musztardy i dużo bułki tartej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Piec około 40 minut, aż kurczak jest po prostu gotowane przez. Aby sprawdzić, czy mięso nie jest smaczne, pokrój mięso w pobliżu kości nożem do parowania; gdy będzie gotowe, soki z kurczaka będą czyste.Przekręć piekarnik do 246° i gotuj udka kurczaka jeszcze 10 minut, aż bułka tarta będzie złotobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
12
Podawać w naczyniu do pieczenia lub przenieść na duży ciepły talerz.Duszone Pory
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
13
Adaptacja niedzielnych kolacji w Lucques
14
Można sparować je z daniem kurczaka powyżej, ale poważnie, jeśli ten przepis wydaje się zbyt trudne w ogóle, przynajmniej obiecać youll zrobić te same. Z twardym lub miękkim jajkiem, winegretem musztardowym, ostrą sałatką i chrupiącym chlebem, będziesz miał najlepszy posiłek w historii. I to danie świetnie się nagrzewa, zrobiliśmy tę część dzień lub dwa wcześniej.6 dużych porów
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
VinaigretteVinaigrette
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
(Keebler)(Keebler)
15
Około 3/4 szklanki oliwy z oliwek extra-virgin (choć zawsze skąpić i używać mniej)1 szklanka pokrojonych szalotek1 łyżka liści tymianku1 / 2 szklanka wytrawnego białego wina 1 1/2 do 2 szklanki kurczaka lub bulionu warzywnego lub wody sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
16
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
17
Usunąć wszelkie posiniaczone zewnętrzne warstwy z porów. Przyciąć do korzeni, pozostawiając koniec korzenia nienaruszony. Przyciąć wierzchołki pora na przekątnej, pozostawiając 2 cale zielonej części dołączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
18
Pokrój pory na pół wzdłuż i zanurz w dużej misce z zimną wodą, aby je wyczyścić. Dobrze potrząśnij porami, aby usunąć zabrudzenia tkwiące w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
19
Pozwól im usiąść na kilka minut, aby każdy piasek wewnątrz warstw spadł na dno miski. Powtórz proces, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
20
Umieść pory, przyciąć bok w dół, na ręczniku i osuszyć całkowicie.Przekręcić pory tak, aby ich ścięte boki były skierowane do góry, doprawić 2 łyżeczkami soli i kilkoma zmielonymi szczypcami czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
(duża Tuba)(duża Tuba)
21
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu przez 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
22
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i odczekać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
23
Umieść pory na patelni, odetnij bok w dół, uważając, aby ich nie tłoczyć. (prawdopodobnie będziesz musiał smażyć je partiami lub w dwóch patelniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
24
Dodaj więcej oliwy z oliwek do patelni w razie potrzeby, dla każdej partii.) Sear je 4 do 5 minut, aż będą złotobrązowe. Doprawić grzbiety porów solą i pieprzem, i odwrócić je gotować kolejne 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
25
Przenieś je do dużego naczynia z tarki, wyrównując je, Wyciąć Boki skierowane do góry. (Wybierz naczynie do pieczenia lub zapiekanka, która może przejść z piekarnika na stół i która pomieści wszystkie pory i uda kurczaka, lub użyj dwóch mniejszych naczyń.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
26
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelnię i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
27
Dodać szalotki, tymianek, 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Gotować około 5 minut, aż szalotki są po prostu zaczynają kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
28
Dodać białe wino i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
29
Dodaj 1 1/2 szklanki wywaru i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
30
Wlać płyn na Pory. Zapas nie powinien ich pokrywać; w razie potrzeby dodaj więcej zapasu.Dusić w piekarniku 30 minut, aż pory będą miękkie po przekłuciu. (To zawsze trwa dłużej w moim piekarniku, ale jest mniej martwić się o to, czy idziesz do góry je z kurczakiem, w tym przypadku będą mieli dużo dodatkowego czasu pieczenia.) Zobacz więcej: kurczak, Pory, Zdjęcie, Wiosna
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
31
Zrób więcej: Link / Dodaj do Ulubionych / Pin / Drukuj / Email / 119 komentarzy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn