Smażony Zakazany Ryż
Smażony zakazany ryż jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 6. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, czosnek, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zakazany Pilaw Ryżowy, Zakazany ryż z krewetkami, oraz Zakazana Sałatka Ryżowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ząbki czosnku na podwójnym arkuszu folii i skropić olejem roślinnym. Zapiekamy folię wokół czosnku i pieczemy około 1 godziny, aż czosnek będzie miękki i karmelizowany.
Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce na noc.
Tymczasem w rondlu przykryj czarny ryż wodą i zagotuj. Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 20 minut, aż woda zostanie wchłonięta, a ryż będzie po prostu miękki.
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 10 minut.
Rozłóż ryż na dużej blasze do pieczenia i ostudzić do temperatury pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
W dużej, głębokiej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 6 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na talerz.
Wylać cały tłuszcz na patelni i dodać 2 łyżki oleju.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 6 protokół. Wymieszać z boczkiem, czarny ryż i prażony czosnek i stir-smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, aż do ogrzania przez, o 3 protokół. Wymieszać z sosem sojowym i doprawić solą i białym pieprzem.
Przenieść do miski, udekorować szalotki i podawać od razu.