Smażony szpinak czosnkowy z ziarnami gorczycy
Mieszaj smażony szpinak czosnkowy z ziarnami gorczycy może być tylko marynatą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz wino ryżowe, czosnek, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Brokuły smażone z sezamem, Smażony Kurczak Hoisin Z Sezamem, oraz Smażone boczniaki Królewskie z marynowaną zielenią musztardową.
Instrukcje
Podgrzać wok na wysokiej do palenia, a następnie zawirować w oleju.
Podgrzać do połysku, około 30 sekund, a następnie dodać nasiona gorczycy. Wymieszać, aby pokryć olejem. Kiedy nasiona zaczną pękać, wciśnij pokrywkę w woku przez 10 sekund, aż popping zacznie opadać.
Zdejmij pokrywkę i dodaj czosnek, energicznie mieszając, aby równomiernie rozprowadzić ciepło i utrzymać nasiona gorczycy przed spaleniem, aż czosnek będzie pachnący (około 30 sekund).
Dodaj szpinak i wymieszaj szczypcami, aby pokryć olejem. Smażyć, aż szpinak zacznie więdnąć, 1 do 2 minut, następnie dodać wino ryżowe i gotować przez minutę dłużej, jak tworzy cienki SOS.
Usuń wok z ognia i dodaj ocet ryżowy i sól do smaku.
Podawać natychmiast, z ryżem.