Smażony Sum z kremowym sosem tajskim

Smażony Sum z kremowym sosem tajskim
Smażony Sum z kremowym sosem tajskim to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 34g białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nerkowce, brązowy cukier, pastę curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażony Sum Po ' Boy z sosem Selerowym Remoulade, Sum smażony na patelni z sosem tatarskim Cajun, oraz Smażony Sum polany sosem Rakowym Au Gratin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz przyprawy, sól, mąkę kukurydzianą, mąkę
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Płaszcz sum z mieszanką
Składniki, których będziesz potrzebować
SumSum
3
Odstawić podczas robienia sosu
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
W rondlu ciepła 2 łyżeczki oleju dodać i podsmażyć cebulę, imbir, czosnek i trawa cytrynowa do miękkości
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodać czerwoną pastę curry i gotować dodać brązowy cukier, sos rybny, mleko kokosowe, bazylia i sok z limonki
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Pasta CurryCzerwona Pasta Curry
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
6
Mieszaj mieszaninę
7
Umieść 1 szklankę mieszanki sosu w blenderze z mieszaniem nerkowców (ostrożnie na gorąco) dobrze dodać z powrotem do garnka
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Gotować na średnim ogniu, aż gruby o 5 protokół
9
Podgrzać 2 łyżki oleju wytrząsając nadmiar panierki
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
10
Dodać suma i smażyć na złoty kolor, około 3-4 minut z każdej strony w zależności od wielkości
Składniki, których będziesz potrzebować
SumSum
11
Zdjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
12
Ryba solona
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Podawać z białym ryżem
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
14
Umieszczenie ryby na ryżu i polewanie sosem kokosowym
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Catfish bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn