Smażony ryż Sushi z morelami, szynką i szparagami
Smażony ryż Sushi z morelami, szynką i szparagami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, Azjatycki olej sezamowy, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Smażona ciecierzyca i szparagi z brązowym ryżem i cytryną Ta, Wymieszać Smażone Szparagi, oraz Smażone Szparagi.
Instrukcje
W średnim rondlu, połączyć ryż z 2 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj przez 15 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Odkryć i puch ryżu.
Rozłóż ryż na dużej blasze do pieczenia i ostudzić do temperatury pokojowej.
W międzyczasie, w żaroodpornej misce, moczyć Smalce we wrzącej wodzie, aż zmiękną, około 20 minut. Pocierać je, aby rozluźnić wszelkie ziarna, a następnie podnieść Smalce.
Pozostaw płyn do namaczania na 5 minut, aby ziarno opadło na dno.
Wylać 1/2 szklanki płynu do namaczania, pozostawiając za sobą wszelkie ziarna i rezerwę.
Szparagi ugotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, aż będą miękkie, około 4 protokół.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą.
Pokroić szparagi na 1/2 cala długości.
W wok lub bardzo dużej patelni, roztopić masło na małym ogniu.
Dodać szalotki i gotować, mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodajemy smażone smażalnie, szparagi i szynkę i smażymy przez 2 minuty.
Dodać ryż i gotować na umiarkowanym ogniu, rozbijając go łopatką.
Dodaj zarezerwowane 1/2 szklanki moreli moczenia cieczy i Stir-smażyć aż do ogrzania przez, o 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z olejem sezamowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier