Smażony kalafior z tahini i pestkami granatu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonego kalafiora z tahini i nasionami granatu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 93 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, kalafior kwiaty, arils granat, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony kalafior z migdałami, pestkami granatu i tahini Sauc, Smażony kalafior z Tahini i melasą z granatu, oraz Kalafior Shawarma z granatem, Tahini i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Dodaj 6 łyżek wody, 1 łyżkę na raz, aż mieszanina będzie konsystencją kremowego sosu sałatkowego.
Dodać 1/4 łyżeczki soli; pulse połączyć.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać kalafior; gotować 10 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Kalafior ułożyć na szalce wyłożonej folią. Kalafior piecz w temperaturze 375 przez 18 minut lub do miękkości, obracając raz.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj arils granatu; wrzucić do połączenia.
Podawać z mieszaniną tahini.